[Smoking] [sigaretten / Cigarette] Vanaf vrijdag 20 mei zijn de nieuwe pakjes sigaretten en shag

Vanaf vrijdag 20 mei zijn de nieuwe pakjes sigaretten en shag bedrukt met afschrikkende foto’s van rotte longen en andere aandoeningen.

Kan jij ook niet tegen griezelplaatjes? Dan is dit een mooi moment om te stoppen. Je kunt vanaf nu namelijk sigarettenpakjes tegenkomen met afbeeldingen van een door kanker aangetaste tong, gele tanden of een tong met een gezwel.

De afschrikwekkende foto’s moeten rokers bewust maken van de slechte effecten van roken. Eerder onderzoek heeft bewezen dat angstaanjagende boodschappen en afbeeldingen een positief effect hebben als het gaat om het stoppen met roken.

In sommige landen in Azië zag je al eerder gruwelijke plaatjes van rotte longen, vieze tanden en andere nare aandoeningen op pakjes van sigaretten.

Maar sinds vrijdag zijn met intreding van een nieuwe wet ook alle EU-landen verplicht om 65 procent van de voor-en achterkant van de verpakkingen te gebruiken voor fotowaarschuwingen en bijpassende tekst. Deze nieuwe maatregel is onderdeel van een Europese tabaksrichtlijn. Eerder onderzoek heeft bewezen dat angstaanjagende boodschappen en afbeeldingen effectief zijn in de strijd tegen roken.

‘Pakje sigaretten moet 23 euro kosten’

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

5 Comments on "[Smoking] [sigaretten / Cigarette] Vanaf vrijdag 20 mei zijn de nieuwe pakjes sigaretten en shag"

Notify of